Wellness & Beauty de Woudfennen

Naast het sfeervolle saunaplein is er ruime keuze aan faciliteiten, zoals de Kelo sauna waar dagelijks diverse opgietsessies plaatsvinden en de Zoutsteensauna met heilzame werking.

In de prachtige tuin kunt u genieten van de frisse buitenlucht en de eerste zonnestralen.
Ervaar de rust en de ruimte die ons resort u te bieden heeft en beleef een ultieme dag wellness. Wij heten u een warm welkom!

Reserveer bij de sauna

Faciliteiten & baden

Dé hoogste panoramasauna
100°C
Dé hoogste panoramasauna

Ontspannen tot op 12 meter hoogte

Deze zeskantige sauna is gebaseerd op de wigwamvormige tent (Kota) waar de nomaden in het noorden van Scandinavië in leefden. Er is een lift onder gezet waarmee u – onder begeleiding – tot 12 meter hoogte kunt gaan. Het uitzicht over de Friese weiden en het water is geweldig!

! Voorlopig kunt u alleen van de sauna genieten, de lift moet gerepareerd worden.!

Grotsauna
80°C

De Finnen kwamen lang geleden regelmatig in een diepe kuil bedekt met takken bij elkaar. In het midden een stevige stapel heet verwarmde stenen. Dat idee vormt de oorsprong van onze grotsauna. De kachel wordt hout gestookt en de grote stapel stenen er omheen geven een aangename hitte af.

Zoutsteensauna
70°C

Deze sauna is volledig opgetrokken uit zoutsteen, afkomstig van de mijnen in het Himalaya gebergte. De mineralen in de zoutkristallen die vrijkomen door de saunawarmte maken uw huid zacht en soepel. De mineralen hebben verder een heilzame werking op de luchtwegen, versterken de schildklier, verbeteren de stofwisseling en hebben een stress verlagend effect.

Kelosauna
85°C

De Kelo stammen waaruit deze sauna is opgebouwd zijn meer dan 100 jaar oud en komen uit het noorden van Scandinavië. De kern van de stam is zo hard als beton. Het hout eromheen is poreuzer en geeft daardoor geleidelijk de opgeslagen warmte van de sauna af. Dat maakt de Kelo sauna ook heel geschikt om opgietingen (löyly’s) in te doen.

Finse sauna
80°C

In deze sauna geniet u puur van de warmte. Met uw ogen dicht luisteren naar het geluid van zacht ruisende wind, vogels op de achtergrond. U voelt zich loom en ontspannen.

Sanarium
55°C

Minder heet dan de andere sauna’s, maar wel veel vochtiger. Daardoor voelt de warmte van 55 graden als een warme deken op je lijf. In deze sauna zijn verschillende kleuren licht aangebracht: groen ontgift, blauw ontspant, rood activeert de geest en gaat vermoeidheid tegen, geel stimuleert de creativiteit. In een langzaam tempo verandert de sauna van kleur.

Turks stoombad
50°C

Het ruikt er naar eucalyptus en in het begin ziet u even geen hand voor ogen, maar wat een heerlijke warmte geeft dit stoombad. De stoom slaat neer op uw huid en dat ontspant.

Kruidentempel
40°C

In de kruidentempel ontsnapt stoom met een lavendel geur. Van lavendel gaat een rustgevende werking uit voor lichaam en geest. In het midden van de kruidentempel ligt het warme en ruime kruidenbad: een groot warm waterbad in een ruimte gevuld met lavendel geurige stoom. Ervaar de ontspanning in uw spieren.

Infraroodsauna
45°C

Infrarood werkt licht therapeutisch op uw lichaam omdat de warmte diep bij je binnen dringt. Elk spiertje wordt langzaam opgewarmd door de infraroodlampen voor en achter u. De tijdklok staat op 5 minuten per keer.

Zwembad
30°C

Tussen de saunarondes een paar baantjes trekken in ons grote zwembad is goed voor uw spieren en gewrichten. Probeer eens te drijven met je ogen dicht en ervaar de stilte van het water terwijl je je gewichtloos voelt.

Bubbelbad
37°C

De luchtbelletjes in het warme water van 37 graden laten uw huid tintelen als u net van buiten komt. Uw spieren ontspannen en worden lichtjes gemasseerd door de waterstralen.

Dompelbad
10°C

Na het opwarmen in de sauna moet u rustig afkoelen. Neem daar even de tijd voor. Eerst buiten in de lucht de frisse wind op uw huid voelen. Daarna met de koud waterslang de enkels en polsen begieten. Vervolgens koud douchen en dan tot slot het 10 graden koude dompelbad in.

Voetenbad

Het startpunt en eindpunt van elke saunaronde. De warmte van het water brengt uw lichaam op temperatuur. Daardoor gaan de huidporiën open. Op het einde van de ronde komt u hier terug om na het koude dompelbad. Dit voorkomt hoofdpijn.

Tip van de ondernemer: De carpaccio is een echte aanrader. Dit is een ambachtelijk product van onze slager en dat proef je!
Openingstijden

Maandag 10.30 - 22.30 Dinsdag 10.30 - 23.30 Woensdag 10.30 - 23.30 Donderdag 10.30 - 23.30 Vrijdag 10.30 - 23.30 Zaterdag 10.30 - 23.30 Zondag 10.30 - 22.30

Damesdagen: Elke maandag m.u.v. feestdagen en badkledingdagen.

Badkledingdagen: Maandag 29 juni, maandag 27 juli, maandag 31 augustus

Opgietingen: Dagelijks

Contactgegevens

Woudfennen 10
8503 BA Joure
Tel: 0513 - 415 200
Website: www.dewoudfennen.nl

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief