Wellnessbranche

De sauna & wellnessbranche
Door de hectiek van alledag en de bijkomende stress, is er behoefte aan rust en ontspanning. Vandaag de dag zijn we ons meer bewust van ons lichaam, willen wij ons vitaal voelen en kiezen wij bij voorkeur voor een gezonde levensstijl waarin evenwicht centraal staat.

De sauna & wellnessbranche sluit hier perfect op aan. Voor het merendeel (76%) van de saunagasten is fysieke en mentale ontspanning de reden om een dag wellness te boeken. Dit is dé essentie van een dag wellness.

Op dit moment zijn er ±65 bedrijven in Nederland die een volledige dag wellness aanbieden. 20-30% van de bevolking tussen 18 en 65 jaar brengt wel eens een bezoek aan de sauna. In totaal ontvangen de sauna- en wellnessbedrijven maar liefst 2 tot 3 miljoen verschillende gasten per jaar!

‘Kwaliteit, gastvrijheid en beleving zijn van essentieel belang geworden om toegevoegde waarde te creëren voor de saunagast van vandaag.’ (Rabobank Cijfers & Trends, 2016)

Eén van de belangrijkste factoren in de keuze voor een specifieke wellnesslocatie is de reisafstand. De meeste bezoeken (60%) vinden plaats bij een wellnesslocatie in de buurt, binnen 30 minuten rijden. 25% vindt plaats binnen een afstand van 30–60 minuten en de overige bezoeken hebben een landelijk bereik.

De saunabedrijven van Select Wellness Group zijn verspreid door het land te vinden en hebben elk een eigen invulling gegeven aan een dag wellness. Zo is voor ieder een dag wellness dichtbij.

 

 Blijf op de hoogte van wellness voordeel, tips en meer via de nieuwsbrief.

 

Interesse in of vragen over samenwerken?

Neem dan contact op met onze marketingafdeling:

marketing@selectwellness.nl

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief