Badkleding- en damesdagen

Badkleding en damesdagenSteeds meer mensen ontdekken hoe ontspannen een bezoek aan de sauna kan zijn. Hieronder vallen ook mensen die liever niet naakt rond paraderen. Voor die mensen is er tegenwoordig een oplossing: de badkledingdagen. Als saunabezoeker kunt u zich afvragen wat eigenlijk het voor- of nadeel van deze dag is. Hieronder zetten wij een aantal van deze voor- en nadelen op een rijtje:

1. Laagdrempelig, meer op uw gemak
Bent u van plan om voor het eerst naar de sauna te gaan? Maar twijfelt u of u het wel aandurft om meteen naakt te gaan? U kunt er dan voor kiezen om op een dag te gaan dat badkleding toegestaan is. De drempel om eens naar de sauna te gaan is tijdens deze dagen lager. U zult zich meer op uw gemak voelen en tegelijkertijd ontdekken hoe lekker u kunt ontspannen tijdens een saunadag.

2. Minder comfortabel
Volgens de Nederlandse Sauna-Vereniging en diverse wellness- en saunagelegenheden is het dragen van badkleding tijdens een dagje sauna minder comfortabel. Vuil blijft achter in de badkleding en daarnaast koelt u minder snel af. Omdat dit juist erg belangrijk is tijdens de saunaronde kunt u beter naakt van de sauna genieten.

3. Afhankelijk van specifieke dagen
Wellnessresorts reserveren bepaalde tijden of dagen voor bezoekers die liever badkleding dragen. Aangezien de sauna origineel een gelegenheid is die u naakt bezoekt, zijn de badkleding dagen vaak beperkt. Een dagje sauna inplannen kan hierdoor lastig worden.

Ladies only
Liever alleen met dames van wellness genieten? Dan is er nog de optie om een damesdag te bezoeken. Tijdens deze speciale dagen of tijden hebben alleen vrouwen toegang tot de sauna locatie. U zult op deze damesdag of vrouwendag dus geen heren tegenkomen.

Voor meer informatie over speciale badkleding- en damesdagen kunt u kijken op de websites van onze deelnemende wellnesslocaties.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief