Wellness & Gezondheid

Waar is sauna nou eigenlijk goed voor?

Tijdens de wellnessdag is er keuze uit diverse faciliteiten zoals stoom- of zwembaden en meerdere sauna’s met temperaturen van 50 tot wel 100 graden. Het nemen van een saunabad heeft diverse uitwerkingen op het lichaam, wij lichten er drie voor u uit:

1. De lichaamstemperatuur stijgt, het lichaam begint te transpireren

Door te transpireren worden vocht en afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. Deze stoffen zijn voor het lichaam soms moeilijk te verwijderen. Door het nemen van een saunabad zweet u de foute stoffen uit en helpt u uw lichaam te ontgiften! Het vocht dat door de poriën van de huid wordt weggevoerd neemt ook vuiligheid mee, zoals make-up restjes en talg. Van binnenuit wordt de huid gereinigd. Met het verhogen van de lichaamstemperatuur, zal het lichaam meer afweerstoffen aanmaken om ziekteverwekkers af te kunnen breken. Dit verbetert het afweermechanisme van het lichaam.

2. Bloedvaten zetten iets uit, het bloed kan nu sneller stromen

Doordat het bloed sneller gaat stromen, worden de nieren en de lever gestimuleerd om hun werk te doen; het reinigen van het bloed en andere lichaamsvloeistoffen. Door de versnelde stroming van het bloed wordt het melkzuur dat in het spierweefsel is opgeslagen eerder afgevoerd en kunnen de spieren en gewrichten optimaal gevoed worden. U ervaart minder (spier)pijn! Na het nemen van een saunabad is het tijd om af te koelen en overtollige warmte te verliezen. Dit kan door te dompelen in een koud bad. Nu u het lichaam weer laat afkoelen, zullen de bloedvaten weer versmallen. Zo traint u als waar de bloedvaten!

3. De hartslag verhoogt, het lichaam gaat harder werken

De toename van de hartslag zorgt dat er meer vet verbrand wordt in het lichaam. In combinatie met de warmte van de sauna en het sneller stromen van het bloed, verbrandt u meer vet in de sauna dan thuis op de bank in ruststand. Dat is een goed excuus!

En wist u dat..
als u met regelmaat een momentje ontspanning creeërt, u lekkerder in uw vel zit, u beter functioneert én meer optimistisch bent? Doen dus! 

Bestel vandaag nog een Sauna Badenkaart en ontdek de verschillende wellnesslocaties.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief