Thermen Beauty Sauna van Egmond

Sauna van Egmond is al bijna 45 jaar een begrip in Haarlem en ver daarbuiten.

Geen wonder, want kosten nog moeite werden in de loop der jaren gespaard om er een uiterst gastvrij oord te scheppen. Hier ademt nog de Bourgondische sfeer, warm en hartelijk in een groot en statig pand dat in de jaren 50 nog als badhuis werd gebruikt.

Reserveer bij de sauna

Faciliteiten & baden

Oosterse Meknes sauna
85°C
Oosterse Meknes sauna
85°C

Raak betoverd door de mystieke warmte-uitstraling

De Oosterse Meknes sauna combineert de oorspronkelijk Finse vinding met de oosterse badcultuur uit Marokko (hammam). Deze droge saunacabine is in een duizend-en-één-nacht sfeer: uw lichaam en geest zullen betoverd worden. De speciale verlichting en de heerlijke lavendelgeur maken het sprookje compleet.

Turks stoombad
45°C
45°C

Het ontspannende Turks stoombad is goed voor uw luchtwegen en ideaal om uw huid te reinigen. Door tussen de tien en twintig minuten te verblijven in deze ruimte zullen uw huidporiën openen. Doordat u begint te zweten zal het vuil naar buiten worden gedreven.

Caldariumbanken/ kleurentherapie
45°C
45°C

Opwarmen zoals de oude Romeinen dat deden. De verwarmde marmeren banken zorgen voor een zeer directe opwarming. Boven twee van de vijf caldariumbanken zijn lichttherapielampen geplaatst. Elke kleur – rood, geel, groen en blauw – heeft zijn eigen werking.

Caldarium “Maximus”
60°C
60°C

Sauna van Egmond presenteert u het eerste Caldarium “Maximus” van Nederland. In deze natuurstenen ruimte zijn zowel de banken, de wanden en de vloer verwarmd tot een prettige temperatuur. Ieder kwartier komt de Maximus oven tot leven en zorgt deze voor een automatische opgieting.

Pepermuntsauna
95°C
95°C

Deze traditionele Finse sauna is zeer geschikt voor de doorgewinterde saunaliefhebber. Terwijl u helemaal tot rust komt heeft u uitzicht op het eerste gekoelde subtropische aquarium van Nederland. Ook beschikt de sauna over Halu-saunakussens welke zorgen voor de ultieme hoofdsteun tijdens uw saunaronde.

Infraroodcabine
50°C
50°C

Infrarood is een vorm van warmtestraling die dieper door de huid dringt dan normale saunawarmte. De korte frequentie van de straling en de hoge intensiteit zorgen voor een intensieve verwarming. Hiermee heeft deze sauna ook een therapeutisch effect: het verlichten van reumatische klachten.

Sanarium
55°C
55°C

Vindt u de sauna te heet en het stoombad te vochtig? Dan is het Sanarium een uitkomst! De rustgevende licht- en geluidseffecten geven deze stiltecabine een sprookjesachtige sfeer.

Zwembad
34°C
34°C

In dit kraakheldere zwembad van 34 graden kunt u heerlijk wegdromen.

Whirlpool
35°C
35°C

In het Romeinse zwembad is een prachtig geïntegreerde whirlpool te vinden. Om een optimaal ontspannend effect te creëren, beschikt deze whirlpool maar liefst over 3 massagestralen.

Dompelbad en voetenbaden
12 - 40°C
12 - 40°C

Sauna van Egmond beschikt over twee voetenbaden en een extra gekoeld koud dompelbad (met bubbels!) om de saunaronde tot een succes te kunnen maken.

Diverse afkoelmogelijkheden

Afkoelen is een essentieel onderdeel van de saunaronde. In Sauna van Egmond kunt u gebruik maken scrubijs of een waterput met water uit eigen bron. Is dit net iets te koud voor u? Kies dan voor de nevel-, regen- of jungle douche.

Tip van de ondernemer: Onze chef Bas heeft een speciaal recept voor de spareribs. Gasten komen er speciaal voor terug!
Openingstijden

Maandag 10.00 - 23.30 Dinsdag 10.00 - 23.30 Woensdag 10.00 - 23.30 Donderdag 10.00 - 23.30 Vrijdag 10.00 - 24.00 Zaterdag 10.00 - 24.00 Zondag 10.00 - 23.00

Badkleding- en damesdagen: n.v.t.

Opgietingen: Dagelijks: programma varieert per dag

Contactgegevens

Van Egmondstraat 4
2024 XM Haarlem
Tel: 023-5252425
Website: www.saunavanegmond.nl

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief