Sauna de Heuvelrug

Sauna de Heuvelrug is een gezellig middelgroot saunabedrijf midden in Nederland. Hier worden gasten dagelijks met open armen ontvangen om in een ontspannen en gemoedelijke sfeer te genieten van de natuur, de heerlijke baden en sauna's, diverse behandelingen en massages, de traditionele Hamam, maar u kunt natuurlijk ook genieten in de gezellige bistro waar mooie gerechten worden geserveerd tegen eerlijke prijzen.

Reserveer bij de sauna

Faciliteiten & baden

Rustgevend SaunAquarium
60°C
Rustgevend SaunAquarium
60°C

Een nieuw fenomeen in de wellness: het SaunAquarium

Geniet tijdens een saunabezoek van uitzicht op het aquarium met tropische vissen, een verrassende diepte, mooie kleuren en het prachtige koraal. Natuurlijke ontspanning ten top met rustgevende onderwater klanken!

Kelo sauna
50-80°C
50-80°C

Deze moderne opgiet cabine biedt plaats aan ruim 80 personen. Een gekoelde vloer zorgt voor milde warmte beneden, boven de kachel is het heet! In de piste van deze arena vertonen professionele saunameesters hun opgietshow, met diverse stijlen van rustgevend tot een vrolijk danstheater! Muziek, licht en fantastische wappertechnieken, echt optimale beleving in een warme sauna. 

Grotsauna
50°C
50°C

In de kelder van de kelo sauna waant u zich in de grotten van Spa. Als u de afdaling heeft getrotseerd beleeft u de 4 elementen van de natuur (aarde, water, lucht en vuur) die uw zintuigen weten te verrassen met een elk uur een lichtshow der Elementen.

Droge, hete buitensauna
93°C
93°C

Deze droge en hete Finse sauna is buiten in de tuin het saunacomplex te vinden. In deze cabine loopt de temperatuur op tot maar liefst 90 graden. Met een mooi panorama over het buitengebied.

Hooibergsauna
70-75°C
70-75°C

In deze sauna loopt de temperatuur op tot 70/75 graden. De hooibergsauna is speciaal ontworpen voor de Finse löyly. Tijdens deze opgietsessie kan de gevoelstemperatuur op de hoogste bank oplopen tot boven de 100 graden.

Kruidensauna
80°C
80°C

In deze aromatische sauna loopt de temperatuur op tot zo’n 80 graden. De etherische oliën wisselen wekelijks en hebben altijd specifieke positieve uitwerkingen op de geest. Kalmerend, rustgevend en goed voor balans.

Zoutsteensauna
65°C
65°C

Deze sauna heeft zijn naam te danken aan de zoutstenen waarmee de wanden zijn opgebouwd. Aan deze steensoort worden vele gezonde krachten toegekend. Goed voor de huid en het ademhalingsapparaat. De zoutstenen zorgen voor een optimaal comfortabel sauna klimaat.

Kruidentempel
40°C
40°C

In deze Romeinse kruidentempel ruikt het heerlijk naar diverse kruiden. U kunt plaatsnemen op een van de banken of geheel ontspannen in het warme bad. Goed voor spieren en gewrichten, optimaal ontspannen!

Ottomaanse Ghassoul (Rasul)
45°C
45°C

In deze Ottomaanse stoomtempel ruikt het heerlijk naar diverse Arabische kruiden. U kunt hier genieten van een te reserveren ghassoul behandeling met Marokkaanse klei. Goed voor spieren en gewrichten, optimaal ontspannen! Tussen de sessies door vrij te gebruiken als stoombad.

Ottomaanse Hamam
40°C
40°C

In de Ottomaanse hal kunt u ook genieten van een tijdig te reserveren hamam behandeling. Professionele masseurs staan voor u klaar om uw lichaam te reinigen, scrubben en licht te masseren op traditionele Ottomaanse wijze.

Infraroodsauna

Infrarood is een vorm van warmtestraling die dieper door de huid dringt dan normale saunawarmte. De korte frequentie van de straling en de hoge intensiteit zorgen voor een intensieve verwarming. Hiermee heeft deze sauna ook een therapeutisch effect: het verlichten van reumatische klachten en overige blessures.

Scrubruimte

Geniet in deze ruimte van een heerlijke scrubsessie. Met de zoutscrub die in de ruimte voor u klaar staat verwijderd u oude en dode huidcellen. Uw huid zal na de sessie glad aanvoelen. Ook creëert u een fijner oppervlak voor de zon, u zult sneller bruin worden.

Warme stenen stoelen
35°C
35°C

Even lekker indutten in een warme stoel? Neem plaats in 1 van de 4 water verwarmde stoelen en geniet.

Turks stoombad
45°C
45°C

Het Turks stoombad kent een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor is deze ruimte warme en vochtig. Doordat de huidporiën open gaan staan en u gaat transpireren wordt de huid gereinigd. De huid wordt zacht en soepel door stimulering van de doorbloeding. Voor de ademhaling gegeurd met munt en eucalyptus.

Binnen- en buitenzwembad
30-31°C
30-31°C

Heerlijk even tot rust komen in een van de verwarmde zwembaden. In het binnenzwembad is de temperatuur van het water 31 graden. Het water in het buitenbad is 30 graden.

Hot Whirlpool
39°C
39°C

Centraal gelegen in de prachtige sauna tuin bevindt zich de Hot Whirlpool. Een heerlijke plek voor vaste gasten om even bij te kletsen, maar natuurlijk is het ook heerlijk ontspannen. In warm water omringd worden door duizenden bubbeltjes!  

Diverse afkoelmogelijkheden
10-16°C
10-16°C

Een belangrijk onderdeel van de sauna ronde is naast het afdouchen uiteraard ook het afkoelen. Bij Sauna de Heuvelrug kunt u gebruik maken van verschillende afkoelmogelijkheden, zoals: vrij te gebruiken scrubijs, een koude douche of de Kneipp-slang. Tussen de hooiberg en de hete sauna is er een kleine waterval, kiepemmer en een neveldouche.

Dompelbaden
12-16°C
12-16°C

Om de bloedsomloop te bevorderen en de bloedvaten te prikkelen kunt u zich onderdompelen in de dompelbaden. Daarnaast is afkoelen erg belangrijk tijdens de saunaronde. Door in het dompelbad te gaan koelt u geheel af, dus ook uw hoofd.

Tip van de ondernemer: Laat je verrassen met de seizoensgerechten op onze menukaart. Elke keer iets nieuws te proeven!
Openingstijden

Maandag 11.00 - 23.30 Dinsdag 11.00 - 23.30 Woensdag 11.00 - 23.30 Donderdag 11.00 - 23.30 Vrijdag 11.00 - 23.30 Zaterdag 11.00 - 23.30 Zondag 11.00 - 23.30

Damesdagen: Eerste dinsdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur m.u.v. schoolvakanties

Badkledingdagen: N.v.t.

Opgietingen: Dagelijks om 13.00/15.00/17.00/19.00/21.00 uur.
Elke woensdag om 20.00 uur extra heter dan heet.
Vrijdag en zaterdag ook om 16.00 en 20.00 uur.
Zondag om 14.00 en 16.00 uur een opgietbeleving.

Contactgegevens

Dijkstraat West 189
3906 WR Veenendaal
Tel: 0318-520321
E-mail: info@saunadeheuvelrug.nl
Website: www.saunadeheuvelrug.nl

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief