Rituelen

Hamam

De Hamam is een traditioneel Oosters badhuis. Letterlijk betekent hamam ‘een warme plek waar water in overvloed stroomt’. De plaats waar men bij elkaar komt om te ontspannen, het lichaam te reinigen én de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Het badhuis is een fijne plek om een rustmoment te creëren in de hectiek van alledag. Er is een zeepritueel ontstaan dat de hamam typeert waarbij het lichaam wordt gereinigd, verzorgd en door massage een diepere staat van ontspanning bereikt wordt.

 • Het ritueel begint met een verwarmend stoom- of warmwaterbad waardoor de gedachten tot rust komen en de huidporiën open gaan staan als voorbereiding.
 • Daarna gaat u liggen op een warme, marmeren plaat. De aangename warmte dringt door in het lichaam en laat alle spieren ontspannen.
 • Sommige delen van het lichaam worden afgedekt met doeken voordat het wasritueel begint, zodat u zich totaal kunt ontspannen.
 • De huid wordt eerst gewassen met een heerlijk geurende (olijf)zeep.
 • Daarna volgt het scrubritueel om vuil en dode huidcellen van de huid te verwijderen. Dit maakt dat verzorgingsproducten straks goed opgenomen worden door de huid.
 • Na de scrub wordt het lichaam wordt het lichaam overgoten met warm water waarna het traditionele zeep-ritueel begint.
 • Met een speciale zeepzak wordt er, door traditioneel slingeren, zeepschuim gemaakt. De combinatie van (olijf)zeep, water en lucht maakt zachte zeepbellen die over de huid worden verdeeld. Er vormt zich een zijdezachte deken.
 • Er volgt een massage waarbij door lange halen en zachte knedingen een subtiele, ontspannende drukpuntmassage wordt gegeven.
 • Na de massage wordt het lichaam nog eenmaal overspoeld door warm water en zult u zich met een stralend schone huid, zowel ontspannen als herboren voelen!

De Hamam, een ware belevenis. Laat u meevoeren naar de sferen van het Midden Oosten en ontdek de mogelijkheden bij uw favoriete wellnesslocatie.

Rhassoul

Hét geheim van de Marrokaanse schoonheid. Tijdens dit eeuwenoude Oriëntaalse badritueel staat de verzorgende werking van rode Marokkaanse klei (rhassoul) centraal. Rhassoul is een rijke, vulkanische klei uit het Atlasgebergte in Marokko. De klei kan alleen ondergronds gewonnen worden uit rhassoul ‘aders’ wat het een exclusief beautyproduct maakt. De speciale Rhassoul bevat aanzienlijk meer mineralen en werkzame stoffen dan andere soorten klei en vormt daarmee een prachtig beautyproduct voor een uniek badritueel.

 • Het ritueel begint met een warme douche om uw lichaam op temperatuur te brengen. Daarna reinigt u de huid met een zachte scrub waar dode huidcellen mee worden verwijderd. Door deze voorbereiding zal uw huid de mineralen uit de Marrokaanse klei optimaal opnemen.
 • In de verwarmde rasulruimte smeert u het lichaam van top tot teen in met de voedende klei. Er is een speciale, milde variant voor face & body met een traditioneel aardse geur of heerlijk kruidige geur om u in Oriëntaalse sferen te brengen.
 • Door de warmte droogt de klei in op de huid waardoor zij een ultiem reinigende werking heeft. De klei absorbeert vocht en trekt daarmee het vuil uit de poriën aan als een magneet.
 • Tijdens het (Turkse) stoombad wat daarna volgt wordt de rhassoul-klei opnieuw vochtig en geeft het haar mineralen af aan de huid. Ook voorkomt de stoom dat de klei volledig indroogt en beschermt het zo de natuurlijke oliën in de huid.
 • Laat uw gedachten passeren en kom tot rust. Geniet van de warmte, geuren en voel de klei als voedende pakking op uw huid inwerken.
 • Daarna wrijft u de klei van de huid en neemt u een warme douche, zodat de laatste rhassoul verwijderd wordt en de huid weer schoon aanvoelt.

Tijdens het ritueel besteedt u volledig aandacht aan de verzorging van de huid, uw lichaam en creëert u een rustmoment wanneer de mineralen hun werk doen. De rhassoul-klei laat een klein laagje op uw huid achter dat nog langdurig zal beschermen.

Ontdek de ontspannende werking van het Rhassoulritueel en ervaar de rijke werking van Marrokaanse klei.

Klankschalen sessie

De klankschaal komt vanuit Tibetaans Boeddhistische gebieden in de Hymalaya. De klankschalen laten uw gedachten meevoeren en u ware stilte ervaren. De klanken eisen uw aandacht op en geven het drukke hoofd een pauze van al het nadenken. Perfect om je mee af te sluiten voor de wereld om ons heen en je even alleen te richten op jezelf.

Een klankschaal is een stevige metalen kom. Zij lijkt eenvoudig, maar is uniek. Elke schaal heeft een eigen samenstelling van metalen en daarmee een eigen geluid. De trilling van het geluid is krachtig en verplaatst zich snel om en door het lichaam, zoals een druppel op het water.

Het geluid van de klankschaal blijft een minuut of langer naklinken totdat ze zachtjes wegglijdt. Daarna volgt stilte. Met verwondering zal je een nieuwe klank horen, hem volgen en merk je dat je gedachten zich alleen nog kunnen focussen op het geluid dat langzaam wegebt.

Ontdek de magie van de klankschalen en laat je meevoeren naar het mooie Azië. Een sessie vrij van continue gedachten, met gestuurde focus naar het geluid van stilte.

Een werkelijk uniek en bijzonder gevoel van ontspanning.

Scrubritueel

Van oorsprong komt het ‘scrubben’ uit Zuid Amerika en met name uit de omgeving van Bolivia. Met dit reinigingsritueel gebruikte men een scrub als ruwe zeep om vuil van het lichaam af te wassen. Het zout van de Uyuni vlakte, de grootste zoutvlakte ter wereld, zou een geneeskrachtige werking hebben en werd speciaal voor het scrubben gebruikt.

Vandaag de dag is het scrubritueel een bekend SPA-ritueel geworden. Door het wassen met scrub worden ook dode huidcellen verwijderd en de bloedsomloop in de huid gestimuleerd. Dit zorgt niet alleen voor een schone en zachte huid, maar geeft ook nog eens een gezonde teint.

Veelal wordt het scrubben aangeraden als start van uw eerste saunaronde. Dit vormt de voorbereiding op het saunabad en zorgt dat de wellnessdag optimaal benut wordt. Door de huid te ontdoen van oude huidschilfers ontstaat er ‘ademruimte’ voor de poriën. Het scrubben zorgt dat de huid beter kan zweten, zodat het lichaam haar temperatuur optimaal kan reguleren. De wisseling in temperatuur tijdens de wellnessdag zal het lichaam immers gaan uitdagen, dus help het een (scrub)handje!

Scrubben is dé manier om meer uit uw beautybehandeling te halen. Doordat de poriën vrij zijn van oude huidcellen worden verzorgende beautyproducten namelijk beter opgenomen. De werkzame stoffen uit de crème of lotion hebben daardoor een diep voedende werking op de huid, met langdurig resultaat.

Scrubben, een bekend SPA-ritueel, maar nog altijd onmisbaar voor de echte beauty.

Er is een diversiteit aan scrubzout en -suikers beschikbaar in allerlei geuren en kleuren. De toevoeging van honing of een huidolie kan een scrub verrijken. Ga op zoek naar de vorm die jou persoonlijk aanspreekt en laat je vooral door geur oppeppen of ontspannen.

Bij de wellnesslocaties is scrub veelal kosteloos beschikbaar op het saunaplein. Trakteer uw lichaam met een zachte scrub en laat uw huid stralen!

Exclusieve acties -->
Ontvang aanbiedingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief